Ytrefilet med timianbakte poteter
En oppskrift av Mikkel Mathis Mikkelsen Eira
Foto: Stian Broch
3 porsjoner
600 g ytrefilet av rein
Fersk rosmarin
2 fedd hvitløk
Olje
Saus
1 løk
1 gulrot
Litt sellerirot
8 dl viltkraft
2 dl fløte
Salt og pepper
Poteter
14 små poteter
Fersk timian
Mariner ytrefileten med fersk rosmarin, hvitløk og olje, gjerne i et par døgn. Legg kjøttet i dobbel frysepose, så lekker det ikke.
Skyll potetene og legg i en ildfast form. Ha i olje, fersk timian, salt og pepper og bland godt. Sett i stekeovn på 200 °C i ca. 40 minutter.
Del sellerirot, løk og gulrot i små biter og fres i olje. Hell over viltkraften og kok inn til litt mer enn halvparten. Sil sausen, hell i fløten, og la småkoke til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Ha olje i en panne, og stek ytrefileten på middels høy varme, noen minutter på hver side. La kjøttet hvile en liten stund før du skjærer i det.