top of page

Ytrefilet med timianbakte poteter

En oppskrift av Mikkel Mathis Mikkelsen Eira

Foto: Stian Broch

3 porsjoner

600 g ytrefilet av rein

Fersk rosmarin

2 fedd hvitløk

Olje

Saus

1 løk

1 gulrot

Litt sellerirot

8 dl viltkraft

2 dl fløte

Salt og pepper

 

​Poteter

14 små poteter

Fersk timian

Mariner ytrefileten med fersk rosmarin, hvitløk og olje, gjerne i et par døgn. Legg kjøttet i dobbel frysepose, så lekker det ikke.

Skyll potetene og legg i en ­ildfast form. Ha i olje, fersk timian, salt og pepper og bland godt. Sett i stekeovn på 200 °C i ca. 40 ­minutter.

Del sellerirot, løk og gulrot i små biter og fres i olje. Hell over ­viltkraften og kok inn til litt mer enn halvparten. Sil sausen, hell i fløten, og la småkoke til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Ha olje i en panne, og stek ­ytrefileten på middels høy varme, noen minutter på hver side. La kjøttet hvile en liten stund før du skjærer i det.

bottom of page