Suovas i pitabrød
Oppskriften er hentet fra www.matprat.no
Foto: Stian Broch
4 porsjoner
500 g suovas (røkt reinsdyrskav)
2 ss margarin
Rømmedressing:
21⁄2 dl rørosrømme
2 ts hvitløkspulver
2 ts løkpulver
1 ts salt
1⁄2 ts kvernet pepper
Grønnsaker:
1⁄2 stk agurk
1 stk rødløk
skallet av 1 stk sitron
1 ts salt
1⁄2 ts kvernet pepper
4 blader hjertesalat
Legg pakken med suovas på benken til det er halvtint.
Bland sammen alle ingrediensene og la dressing stå og trekke smak mens du lager ferdig retten.
Finhakk agurk og rødløk, og bland det sammen med revet sitronskall, salt og pepper. Skyll salatbladene.
Varm en stekepanne og ha i litt margarin. Når skummet legger seg er det varmt nok til å steke kjøttet. Brun det i omganger, og ha deretter alt tilbake i stekepannen. Stek kjøttet til det er ordentlig stekt og sprøtt i kantene.
Varm pitabrød som anvist på pakken, og fyll dem med grønnsaker, hjertesalat, stekt suovas og rømmedressing.
Du kan også bruke vanlig reinsdyrskav i stedet for suovas, som er røkt reinsdyrskav.