top of page

Suovas i brioche

Oppskriften er hentet fra www.matprat.no

Foto: Stian Broch

4 porsjoner

400 g reinsdyrskav

2 ss smør

2 ss soyasaus

2 ss honning

4 blader grønnkål

1/2 stk rødkål

1 ss sesamolje

1 ts sitronsaft

1 pk snøfrisk naturell

2 ts kvernet pepper

1 ts sesamfrø

4 brioche hamburgerbrød

Legg pakken med suovas på benken til det er halvtint.

Varm en stekepanne og ha i litt smør. Når skummet legger seg er det varmt nok til å steke kjøttet. Brun det i omganger, og ha deretter alt tilbake i stekepannen. Stek det til det er ordentlig stekt og sprøtt i kantene.

Tilsett honning og soya og kok det til det begynner å tykne. Har det blitt for tykt så kan du tilsette litt vann.

Vask grønnkålblader og rødkål, fjern stilker og kutt dem i fine strimler. Bland grønnsakene sammen med sesamolje og sitronsaft. Sett til side.

Rør sammen snøfrisk og pepper.

Grill eller varm briochebrødene. Bre over snøfrisk, legg på kålsalat og stekt suovas og topp med sesamfrø.

Server gjerne med søtpotetchips eller ovnsstekte potetbåter.

Du kan også bruke vanlig reinsdyrskav i stedet for suovas, som er røkt reinsdyrskav.

bottom of page