top of page

Slik griller du reinsdyrkjøtt riktig

Foto: Stian Broch

Reinsdyrkjøtt er både sunt og magert og kjent for sin delikate smak og møre tekstur. Men viste du at reinsdyrkjøtt med sin unike sammensetning av næringsstoffer og lavt fettinnhold, også er et sunt og næringsrikt alternativ for grillmåltider? 

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and r

Fra frysedisken kan du nå velge mellom rein medaljong eller rein mørbrad fra Finnmark Rein, dette gir en unik mulighet til å utforske nye smaker og skape uforglemmelige grillmåltider sammen med venner og familie. Hva med å imponere gjestene med å lage noen flotte grillspyd?

 

Rein på grill er ikke bare en eksklusiv smaksopplevelse, men også en mulighet til å utforske nye kulinariske høydepunkter rett fra grillen. Husk å pensle hele tiden med en smakfull grillolje når du skal grille reindsyrkjøtt, da unngår du at kjøttet tørker ut på grillen

 

Her er reineierens beste grilltips:

  • Forvarm grillen: Sørg for at grillen er skikkelig varm før du legger på reinsdyrkjøttet. Dette bidrar til at du får en perfekt grillskorpe og beholder saftigheten

  • Bruk riktig krydder: Reinsdyrkjøtt har en naturlig og subtil smak, en enkel blanding av salt, pepper og litt urter er alt du trenger 

  • Grill riktig: Grill reinsdyrkjøttet til den er rosa eller medium stekt for å beholde saftigheten og smaken

  • Alltid hvile: Husk alltid å la kjøttet hvile i 10-15 minutter under folie når det er ferdig grillet. 

 

Hjemmelaget grillolje med hvitløk og rosmarin

4 fedd hvitløk

2 dl nøytral matolje

1 stor kvast rosmarin

 

Slik gjør du: Varm opp alle ingrediensene til ca 90 grader og så avkjøl, deretter klar til bruk.

 

Om rein medaljong

Møre biffmedaljonger som kan grilles som biffer, bør ha romtemperatur før grilling. Krydre kjøttet med salt og pepper, men er også velegnet til marinering før grilling.

Veil. pris fra kr 185,-

 

Om rein mørbrad

Møre og store biffstykker, for best mulig resultat bør kjøttet ha romtemperatur før grilling. Lag flotte grillspyd av mørbrad ved å skjære kjøttet i store terninger, krydre med salt og pepper og grilles over indirekte varme i 2-3 minutter. Husk å snu spydene jevnlig til kjøttet har fått en fin farge. Veil. pris fra kr 122,50

 

Tilgjengelig hos utvalgte Meny butikker 

Ps, Om du ikke finner varen så husk å spørre betjeningen så hjelper de deg gjerne.

bottom of page