Reinsdyr indrefilet med konjakksaus
En oppskrift fra Meny
Foto: Stian Broch
4 porsjoner
300 g indrefilet av rein
200 g sopp
6 stk poteter
smør eller olje til steking
Saus
50 g smør
1 dl konjakk
4 dl viltkraft
2 dl fløte
1 ss tyttebær - tinte eller ferske
salt
pepper
Indrefilet av rein: Forvarm stekeovnen til 70 °C med en ildfast form i. Krydre indrefileten godt med salt og pepper, og la ligge i romtemperatur i 1 time før steking.
Poteter: Vask potetene godt, og kok dem til de er møre.
Saus: Skjær kaldt smør i terninger og sett i kjøleskapet. Kok opp konjakk og viltkraft i en kjele og reduser til 1/3 under omrøring. Hell over fløte, smak til med salt og pepper og kok inn på middels varme til det tykner. Pisk inn smøret litt etter litt.
Sopp: Rens soppen og stek først i tørr panne, tilsett smør og smak til med salt og rikelig pepper.
Indrefilet av rein: Varm pannen og ha i olje. Brun fileten på alle sider på høy varme. Ha over i en ildfast form og sett i stekeovnen på 70 °C i 5 min. La fileten hvile i 10 minutter før du serverer.
Varm opp sausen rett før servering og ha i tyttebærne.