top of page

Reinsdyr indrefilet med konjakksaus

En oppskrift fra Meny

Foto: Stian Broch

4 porsjoner

300 g indrefilet av rein

200 g sopp

6 stk poteter

smør eller olje til steking

Saus

50 g smør

1 dl konjakk

4 dl viltkraft

2 dl fløte

1 ss tyttebær - tinte eller ferske

salt

pepper

Indrefilet av rein: Forvarm stekeovnen til 70 °C med en ildfast form i. Krydre ­indrefileten godt med salt og pepper, og la ligge i ­rom­temperatur i 1 time før steking.

Poteter: Vask potetene godt, og kok dem til de er møre.

Saus: Skjær kaldt smør i terninger og sett i kjøleskapet. Kok opp ­konjakk og viltkraft i en kjele og reduser til 1/3 under omrøring. Hell over fløte, smak til med salt og pepper og kok inn på middels varme til det tykner. Pisk inn smøret litt etter litt.

Sopp: Rens soppen og stek først i tørr panne, tilsett smør og smak til med salt og rikelig pepper.

Indrefilet av rein: Varm pannen og ha i olje. Brun fileten på alle sider på høy varme. Ha over i en ildfast form og sett i stekeovnen på 70 °C i 5 min. La fileten hvile i 10 minutter før du serverer.

Varm opp sausen rett før ­servering og ha i tyttebærne.

bottom of page