top of page

Suovas med honningglaze

Oppskriften er hentet fra www.matprat.no

Foto: Stian Broch

4 porsjoner

500 g suovas

2 ss margarin

1 ss finhakket frisk ingefær

1 stk grønn chili

2 ss soyasaus

2 ss honning

1⁄2 stk rød spisskål eller rødkål

350 g gulrot

1⁄2 stk vårløk

1 ss margarin

1⁄2 ts salt

1⁄4 ts kvernet pepper

1⁄2 potte frisk koriander

4 stk pitabrød

Legg pakken med reinsdyrskav på benken til det er halvtint.

Varm en stekepanne og ha i litt margarin. Når skummet legger seg er det varmt nok til å steke kjøttet. Brun det i omganger, og ha deretter alt tilbake i stekepannen. Stek kjøttet til det er ordentlig stekt og sprøtt i kantene.

Finhakk ingefær og chili og bland det inn i kjøttet sammen med soyasaus og honning.

Bruk en skarp kniv og finsnitt kål, gulrot og vårløk fint (gulrot kan eventuelt rives grovt på et rivjern).

Varm en stekepanne og ha i margarin. Tilsett de finsnittede grønnsakene og fres dem raskt til de er gjennomvarme og begynner å bli myke. Smak til med salt og pepper.

Vend inn reinsdyrskav og server i nystekte pitabrød sammen med frisk koriander.

Du kan eventuelt bruke vanlig finnbiff i stedet for suovas.

bottom of page