Suovas med honningglaze
Oppskriften er hentet fra www.matprat.no
Foto: Stian Broch
4 porsjoner
500 g suovas
2 ss margarin
1 ss finhakket frisk ingefær
1 stk grønn chili
2 ss soyasaus
2 ss honning
1⁄2 stk rød spisskål eller rødkål
350 g gulrot
1⁄2 stk vårløk
1 ss margarin
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts kvernet pepper
1⁄2 potte frisk koriander
4 stk pitabrød
Legg pakken med reinsdyrskav på benken til det er halvtint.
Varm en stekepanne og ha i litt margarin. Når skummet legger seg er det varmt nok til å steke kjøttet. Brun det i omganger, og ha deretter alt tilbake i stekepannen. Stek kjøttet til det er ordentlig stekt og sprøtt i kantene.
Finhakk ingefær og chili og bland det inn i kjøttet sammen med soyasaus og honning.
Bruk en skarp kniv og finsnitt kål, gulrot og vårløk fint (gulrot kan eventuelt rives grovt på et rivjern).
Varm en stekepanne og ha i margarin. Tilsett de finsnittede grønnsakene og fres dem raskt til de er gjennomvarme og begynner å bli myke. Smak til med salt og pepper.
Vend inn reinsdyrskav og server i nystekte pitabrød sammen med frisk koriander.
Du kan eventuelt bruke vanlig finnbiff i stedet for suovas.