top of page

Reinsdyrmaki

En oppskrift av Rune Pal

Foto: Stian Broch

4 porsjoner

Risblanding

50 g risottoris

1 sjalottløk, finhakket

2 ss olivenolje

0.5 dl hvitvin til matlaging

1.5 dl reinsdyrbuljong eller vann

20 g revet parmesan

20 g usaltet smør i små terninger

Makifyll

120 g reinsdyrfilet, lettstekt og delt i strimler på 15x1x1 cm

0.5 agurk, delt i strimler på 15x1x1 cm

20 g soltørket tomat, finhakketSoyablanding

2 dl soyasaus (med lite salt)

20 g tyttebær

15 g sukker

Urteolje

3 g finhakket estragon

5 g finhakket persille

2 g finstrimlet sitronskall, kun fra den gule delen

0.25 dl olivenolje

Start med risottorisen. Ha olje i en middels varm panne. Tilsett ris og sjalottløk og stek i noen ­minutter. Bruk en tresleiv og rør ofte. Tilsett hvitvin når risen og løken er blank, og kok videre til væsken nesten er kokt bort. Tilsett varm buljong eller varmt vann i tre ­omganger. Kokes til sammen i ca. 16 min, til risen er «al dente». Ha i parmesanost og smør, og rør godt.

Fordel reinsdyrfilet, agurk og soltørket tomat ca. 2 cm fra den ene langsiden. Brett risen med bakepapiret rundt, og klem det fast og bestemt til en rund pølse.

Legg rullen i kjøle­skapet i 15 minutter slik at den får en fastere konsistens. Del den i 1,5 cm tykke skiver med en sylskarp kniv.

Ha alle ingrediensene til ­soyablandingen i en kjele. La blandingen småkoke i 15 ­minutter. Bruk en spiseskje og press blandingen gjennom en sikt, slik at den er helt fri for klumper. Ha soyablandingen i små porsjonsskåler. Bland sammen alle ingrediensene i ­urteoljen, og tilsett en teskje i hver porsjonsskål.

Server Maki-bitene sammen med soyablandingen.

bottom of page