Quesadilla med reinsdyr og multer
Oppskriften er hentet fra www.matprat.no
Foto: Stian Broch
4 porsjoner
300 g fersk sopp (eks. kantarell eller sjampinjong)
2 ss margarin eller olje til steking
150 g rester av reinsdyrstek , eller annet stekt reinkjøtt
1⁄2 stk purre
200 g hvitost
8 stk grove tortillalefser eller lomper
Multesalsa
250 g multer
1⁄2 stk grønn chili
1 stk sjalottløk
1 ss olivenolje
1⁄2 ss revet frisk ingefær
3 ss sukker
4 ss eplecidereddik
Lag multesalsa først. Tin multer om de er frosne. Finhakk løk og chili.
Varm olje i en liten kjele og fres løk og chili til løken er myk og blank. Tilsett multer, ingefær og eddik, og kok opp. La salsaen småkoke til den tykner. Smak til med litt salt og kvernet pepper.
Tips: Multesalsa kan også lages av multesyltetøy. Da skal den ikke tilsettes sukker.
Rens sopp og del den i tynne skiver. Varm en stekepanne og stek soppen raskt i litt margarin eller olje. Krydre lett med salt og pepper.
Kutt purreløk i tynne skiver, skjær stekt reinsdyrkjøtt i tynne strimler og riv ost.
Tips: Velg en fast ost med mye smak, eller prøv med litt fetaost eller chévre.
Fordel ost, kjøtt, sopp, og purre på halvparten av lefserne/lompene og legg andre halvparten lefser/lomper oppå.
Tips: Tynne polarbrød kan også brukes til denne retten.
Varm en stekepanne til middels varme og ha i litt margarin eller olje. Stek lefsene til den har fått fin, gyllen fargepå den ene siden. Snu den forsiktig og stek den ferdig på andre siden. Legg den over på en fjøl og del i snipper.
Server med en gang sammen med multesalsa.