Mørbrad i pita
En oppskrift av Mikkel Mathis Mikkelsen Eira
Foto: Stian Broch
2 porsjoner
300 g mørbrad av reinsdyr
Salt og pepper
Olje til steking
Hvitløksdressing
2 dl lettrømme
2 fedd hvitløk
0.3 ts sukker
0.5 ts salt
1 ss olivenolje
0.5 ts hvitvinseddik
1 ts sitronsaft
Frisk gressløk
Salat
0.5 rødløk
1 vårløk
0.5 gul paprika
Salat etter ønske, f.eks. crispisalat og bayspinat
Pitabrød
Brun kjøttet porsjonsvis i en stekepanne med smør. Legg kjøttet over i en kjele og ha i crème fraîche og krydderost. Smak til med salt og rikelig med nykvernet pepper, og la det putre et par minutter før servering.
Potetmos:
Skrell potetene og kutt i mindre biter. Kok i ca. 10 minutter eller til de er møre. Mos potetene og spe på med fløte til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper og dryss over gressløk.