top of page

Mørbrad i pita

En oppskrift av Mikkel Mathis Mikkelsen Eira

Foto: Stian Broch

2 porsjoner

300 g mørbrad av reinsdyr

Salt og pepper

Olje til steking

Hvitløksdressing

2 dl lettrømme

2 fedd hvitløk

0.3 ts sukker

0.5 ts salt

1 ss olivenolje

0.5 ts hvitvinseddik

1 ts sitronsaft

Frisk gressløk

Salat

0.5 rødløk

1 vårløk

0.5 gul paprika

Salat etter ønske, f.eks. crispisalat og bayspinat

Pitabrød

Brun kjøttet porsjonsvis i en ­stekepanne med smør. Legg ­kjøttet over i en kjele og ha i crème fraîche og krydderost. Smak til med salt og rikelig med nykvernet pepper, og la det putre et par minutter før servering.

Potetmos:
Skrell potetene og kutt i mindre biter. Kok i ca. 10 minutter eller til de er møre. Mos potetene og spe på med fløte til ønsket ­konsistens. Smak til med salt og pepper og dryss over gressløk.

bottom of page