Helstekt reinsdyrstek
En oppskrift av Ann Kristin Smuk
Foto: Stian Broch
4 porsjoner
1 reinsdyrstek
3 gulrøtter
1 løk
6 små poteter
1 sellerirot
Fersk rosmarin
Olje til steking
Salt og pepper
Tyttebær-rømme
1 beger seterrømme
4 ss rørte tyttebær (etter smak)
Forvarm stekeovnen til 125 °C. Del grønnsakene, bortsett fra potetene, i passelige biter. Legg grønnsaker og hele, små poteteri en ildfast form. Hell over litt olje, salt og pepper, litt rosmarin og bland godt.
Gni steken godt inn med salt og pepper. Varm en stekepanne med smør og brun reinsdyrsteken. Legg steken i den ildfaste formen med grønnsakene. Bruk steketermometer, og stek i ovnen i ca. 2 timer til steketermometeret viser 62–65 °C. La kjøttet hvile i minst 10 minutter før du skjærer det opp.
Bland seterrømme og rørte tyttebær, og sett i kjøleskapet frem til servering.